Van off-route naar "back on track"

Van off-route naar “back on track”

De afgelopen tijd heeft mijn werk behoorlijk stil gelegen en heb je weinig tot niets van mij gehoord of gezien.
Het is niet zo dat ik stil gezeten heb. Ik heb heerlijk gewerkt, maar niet aan mijn bedrijf.
De reden hiervoor is dat er privé zoveel om mij heen gebeurde, dat ik te weinig ruimte in mijn hoofd had om meer aandacht aan mijn bedrijf te geven.
Toen ik mij dit realiseerde voelde dit heel lastig, want…… Tja, wat als ik dit op een laag pitje zet ???  Allerlei bezwaren kwamen voorbij en deze gedachten blokkeerden nog meer.
Maar na een tijdje lukte het mij om dit toch los te laten. Zo ontstond er weer ruimte in- en voor mijzelf, en ontstond er weer een balans tussen voelen en denken.

En juist dit gaf mij veel rust. Dat ik deze andere route, een soort zijpad, mocht volgen. Dat ik mijn moeten, de onrust in mijn hoofd kon loslaten.

Misschien merk jij het zelf ook wel eens, dat je door te moeten, juist niet echt lekker bezig kunt zijn. Dat je te veel in je hoofd zit, op een soort automatische piloot. En dat je kwijtraakt wat je nu echt wilt. Dat je vooral doet (vindt dat je moet) wat een ander van je vraagt. Die ander kan je werkgever zijn, je opdrachtgever, je gezin, maar ook omstandigheden.

Want stel dat je dan geen actie onderneemt? Dat je blijft moeten. Wat gebeurt er met jou, met je leven als je niets verandert? Je vaste route blijft volgen. Hoe voel jij je dan over een maand, een jaar, of zelfs vijf jaar vanaf nu?

En wat zullen de nadelige gevolgen zijn voor jezelf en de rest van je leven, als je dan niet jouw route aanpast?
Dus eigenlijk als je maar doorgaat, blijft moeten, als je zelf niets gaat doen om iets te veranderen?

De kans is dan groot, dat je te lang doorgaat en dat je al je energie en plezier verliest. Wellicht wel een burn-out, depressie of andere klachten gaat ontwikkelen.
En vanuit zo’n situatie kost het je juist heel veel tijd en energie om jouw juiste route weer te vinden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Gelukkig ben ik weer bezig ben om mijn hoofdroute te hervatten. Ik heb weer heel veel zin, om waar ik mee bezig was, weer op te pakken. Mijn hoofd en hart, voelen en zijn, zijn weer meer in balans.

Ik ben er dus weer helemaal klaar om jou te helpen om jouw route in het leven weer terug te vinden. Zodat ook jij weer het vertrouwen in jezelf terugkrijgt, weet wat je wilt, welke route jij jouw leven wilt geven (en niet wat je moet). Om zo weer een fijner en relaxter leven kunt gaan leven.

Weet dat wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt en je een keertje wilt sparren over jouw route, je altijd van harte welkom bent.

Liefs, Diska

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.