Wat staat er op jouw Bucketlist?

Heb jij ook zo’n lijst met al je dromen en wensen die je wilt realiseren in jouw leven?

Afgelopen week zag ik op televisie een programma waarin het ging over je bucketlist en daarnaast ben ik naar de film Bella Donna geweest, waarin het ook draait om een bucketlist.

Een bucketlist is een lijstje met al jouw dromen en wensen die je in je leven wilt vervullen.
Het intrigeerde mij wel. Eigenlijk best leuk, een bucketlist.

Waarom heb ik niet zo’n lijstje?
Wensen en dromen heb ik zeker, alleen heb ik ze niet in een boekje genoteerd. Toch moest ik wel even goed nadenken wat er op mijn bucketlist zou moeten staan. Ik heb namelijk niet de wens om te bungeejumpen of, iets anders spannends, om uit een vliegtuig te springen.

Bij mij heeft het meer te maken met persoonlijke ontwikkeling en zingeving.
Wanneer ik jonger was geweest dan had er vast op mijn lijstje gestaan dat ik moeder zou willen worden, of de liefde van mijn leven zou willen vinden. Deze twee kan ik gelukkig afvinken. En voor mijzelf beginnen, dat is ook gelukt.
Wat nog wel afgevinkt moet worden is een mooie reis door Amerika, een keer een soort retraite in het buitenland organiseren en buitenaf wonen.

Enkele jaren stond persoonlijke ontwikkeling heel hoog op mijn lijstje. Mijzelf beter leren kennen, wie ik ben en wat ik echt wil gaan doen in mijn leven en werk, waar word ik nu echt gelukkig van. Ik kan dit nog niet volledig afvinken, het is een on-going-proces…
Wat ben ik blij dat ik toen de stap heb gezet om deze wens, geen wens meer te laten zijn.

Het heeft er namelijk voor gezorgd dat ik nu ben waar ik ben. Stap voor stap, en echt niet alleen maar voorwaarts. Maar wow, wat word ik hier blij van.  En dit is nu net wat ik jou ook zo gun.

Zet persoonlijke ontwikkeling bovenaan jouw bucketlist

Want hier wordt je echt het gelukkigst van. Die mooie reis of  bungeejump komt dan vanzelf, maar dan alleen nog mooier en met nog meer genieten.

Heb jij jouw persoonlijke ontwikkeling bovenaan je bucketlist staan, maar weet je nog niet hoe je hiermee kunt beginnen?

Keertje sparren met mij? Ik zou het superleuk vinden, voel je welkom. Vul dan het contactformulier in of bel mij!

Liefs, Diska