Ken jij jouw balans?

Balans is een steeds terugkerend thema bij de vrouwen die ik coach. Ik merk dat zij allemaal zoekende zijn in hoe zij de balans kunnen vinden in zichzelf.
Vaak ligt hieraan ten grondslag het niet (er)kennen van de eigen hoogsensitiviteit.

Waar zij vooral naar op zoek zijn is naar hun “eigen handleiding”. Dus wat betekent Hoogsensitief/ Hooggevoelig/Hsp zijn precies voor mij?
Wat heb ik precies nodig om mijzelf te kunnen omarmen, om dicht bij mijzelf te blijven, mij weer gelukkiger te voelen en om vanuit mijn talent te kunnen leven?

Zo kwam Willeke een half jaar geleden bij mij. Ze liep zichzelf regelmatig enorm in de weg en had geregeld huilbuien. Ze snapte niet zo goed waar dit vandaag kwam. Totdat zij ontdekte dat zij hooggevoelig is.

Hieronder lees je hoe zij bij mij kwam en hoe zij haar eigen handleiding vond en hoe zij haar traject heeft ervaren.

Ik had al veel over Hsp gelezen en dacht dat ik het allemaal wel wist, maar door met Diska te werken heb ik nog veel meer geleerd en kwam ik tot belangrijke inzichten. Allereerst in wat het voor mij betekent om hooggevoelig te zijn en hoe dat bij mij tot uiting komt. Ik heb hierin bovenal geleerd dat het belangrijk is om trouw aan mezelf te blijven in alles wat ik doe en dat ik ook echt voor mezelf mag kiezen.

Door de coaching sessies ben ik mij daarnaast meer bewust van wat overprikkeling is en aan welke signalen ik het kan herkennen. Hoe ik ervoor kan zorgen dat ik minder vaak overprikkeld raak. En als ik overprikkeld ben, hebben we samen gewerkt aan een plan met dingen die ik kan doen om weer tot rust te komen.

Wat ik erg waardeer is dat Diska rustig is, heel goed luistert en relativeerde wanneer ik het nodig had. Er was daarbij ook ruimte voor humor en gezelligheid. Ik had enorm het gevoel dat Diska mij zag en dat ik eindelijk een coach had gevonden die mij helemaal begreep. Hiervoor heb ik ook andere hulpverleners gehad die niet gespecialiseerd zijn in HSP en die hebben mij ook eigenlijk nooit verder kunnen helpen. Nu besef ik dat het niet beseffen dat ik hooggevoelig was, datgene was wat maakte dat het niet altijd goed met mij ging. 

Eerst stond ik wat sceptisch tegenover het werken met paarden, maar ik besloot om overal voor open te staan. De boerderij waar Diska werkt is een hele fijne plek, ik kwam direct al meer tot rust als ik het erf op reed. Daarnaast vond ik het mooi om te ervaren dat paarden zulke sensitieve dieren zijn en mij goed kunnen spiegelen. De eerste keer dat ik in de bak stond met een van de paarden en ik zag dat het paard zo heerlijk in het moment leeft, werd ik zelfs emotioneel. Dat had ik van tevoren nooit verwacht! 

Ik merk nu na het traject dat ik minder overprikkeld ben en mijn stemming is verbeterd, maar daarbij ook dat ik niet in paniek raak als ik wel eens over mijn grenzen heen ben gegaan. Ik weet nu beter wat ik nodig heb, ik dan weer tot rust te komen en dat het niet lekker zijn, somber zijn, etc. ook weer overgaat.

Ik raak minder vaak overprikkeld en ook niet meer in paniek als ik dit wel ben. Daarnaast ben ik meer trouw aan mezelf en probeer ik dicht bij mezelf te blijven. Maar het meest belangrijke voor mij is dat ik mezelf heb geaccepteerd als hooggevoelig persoon en hier meer rust in heb gevonden. Ik ben goed zoals ik ben en heb samen met Diska gekeken naar de mooie kanten hiervan. Kanten die ik op een positieve manier kan inzetten in mijn werk, relaties en dagelijks leven.

Voordat ik het traject begon was ik daarin niet blij met mezelf. Ik wilde ik liever iemand zijn die rustig door het leven gaat, zonder al te veel emoties te ervaren en alles zo belangrijk te vinden. Ik heb hier een belangrijke stap in gemaakt, het zal zeker nog niet altijd makkelijk zijn, maar door het traject heb ik een goede basis gelegd."

Herken jij jezelf in het verhaal en wil jij ook jouw eigen handleiding beter leren kennen? Twijfel dan niet langer, want jij kan echt stralender door het leven.

Voel je welkom voor een goed gesprek.
Heb jij hier behoefte aan ? stuur mij dan een mail of stuur mij een whatsapp op 06-34265078.

Lieve groet,

Diska