Gelukkig in Balans

Ontwikkelspecial voor HSP-ers

Ontwikkeltraject 

Gelukkig in Balans

Als HSP-er heb je een verfijnde manier van waarnemen waardoor je sneller overspoeld kunt raken door zowel interne als externe prikkels. Hoogsensitief (HSP) zijn, is aangeboren. Een gevoeliger centraal zenuwstelsel ligt hieraan ten grondslag, wat onder andere tot gevolg heeft dat je sneller stress ervaart. Uit onderzoek  is gebleken dat maar liefst 20% van de bevolking hoogsensitief is.

Het ontwikkeltraject Gelukkig in Balans is een uniek programma voor (hoog)sensitieve vrouwen die graag meer energie, geluk en een liefdevoller leven willen ontwikkelen. 

Herken je dit?

 • Vaak doe je veel dingen tegelijk. Je kunt  hierdoor snel geïrriteerd raken.

 • Je voelt de ander goed aan.

 • Luisteren naar wat jij nodig hebt, is niet je sterkste eigenschap. Je gaat vaak over je grenzen heen.

 • Je hebt vaak het gevoel achter de feiten aan te lopen en voelt je hierdoor vaak uitgeput.

 • Keuzes maken vindt je lastig. Twijfelkont is je tweede naam 🙂 

 • Je moet veel van jezelf en voelt je vaak onrustig.

 • Sfeer is voor jou heel belangrijk. Je voelt dit feilloos aan. Hetzelfde geldt voor energie.

 • Je bent enthousiast, maar neemt niet altijd tijdig je rust en ontspanning. Of je hebt juist een tekort aan uitdaging, afwisseling en bent continu opzoek naar nieuwe prikkels.

 • Jouw energielevel schommelt nogal. Je voelt dit letterlijk wegvloeien uit je lijf.  

 • Intuïtie is iets wat je niet helemaal goed begrijpt van jezelf. Je ontvangt het wel, maar luistert er alleen niet altijd naar. Achteraf denk je... zie je wel, ik wist het!

 • Je wilt jouw kwaliteiten nog beter leren kennen en inzetten.

Je herkent vast veel van wat hier boven staat. Het zijn mooie eigenschappen, alleen voelen ze nu voor jou meer als vervelend, lastig.

Hier ben je klaar mee ! Dit wilt je absoluut niet meer.

Maar hoe maak je van deze “lastige” eigenschappen, jouw “prachtige” eigenschappen ?
Hoe zorg je ervoor dat jij je weer stralend en gelukkig voelt.

Ik heb goed nieuws, want dit kan echt !

Stel je eens voor dat jij beter leert omgaan met deze eigenschappen, met jouw hoogsensitiviteit. Dat je dit van  lastig, juist jouw kracht maakt. Dat jij echt durft te vertrouwen op wat je voelt, jouw intuïtie.

Je rustiger voelen, minder twijfelen, niet meer zo veel moet van jezelf, geen last meer hebt van jouw unieke hsp-eigenschappen. Een relaxter, blijer en liefdevoller leven kunnen leven. Jouw passie weer ontdekken.
En niet onbelangrijk wanneer je een burn-out hebt gehad, is dat je daar niet meer in terecht komt.

Om dit te leven te kunnen leven, heb ik een programma ontwikkeld waarin je In 7 stappen naar een gelukkiger, meer in balans, relaxter en blijer leven gaat. Maar ook waarin je leert wat jij hiervoor precies nodig hebt, zodat je dit daarna kunt blijven vasthouden.

Het programma is een inspirerende ontdekkingsreis vol zelfontplooiing, persoonlijke groei en innerlijk bewustzijn. Je doorloopt gedurende (ongeveer) negen maanden een aantal persoonlijke thema’s.

Paardencoaching

Voor HSP-ers zijn dieren en in de natuur vaak belangrijk. Buiten zijn geeft veel rust, daarom maak ik in dit programma graag gebruik van het paard (paardencoaching).

Paardencoaching is een praktische en ervaringsgerichte werkwijze. Steeds meer mensen zien in dat paarden ons kunnen spiegelen. Ons er bewust van maken hoe we letterlijk en figuurlijk in het leven staan.
Zij zijn jouw liefdevolle spiegel op vier benen.

Paarden geven je een ervaring mee, waar je van groeit, meer jezelf wordt. Je zult verwonderd zijn van de manier waarop het paard jou kan spiegelen.

Aan het eind van het programma straal jij weer en sta je stevig in je schoenen. Je voelt je energieker, in balans en gelukkiger. Enkele vrouwen gingen je al voor.  Zou jij dit ook willen ?

 

In dit programma komen de volgende thema’s o.a. aan bod

·       Wat betekent hoogsensitiviteit voor jou

·       Wat zijn jouw kwaliteiten, maar ook jouw valkuilen

·       Hoe herken je jouw onder- en overprikkeling

·       Het herkennen van jouw energiegevers en -nemers kennen en hoe je deze kunt managen

·       Wat jou inspireert

·       Leer je om te gaan met jouw sensitiviteit in zowel je werk als leven.

·       Ontdek je waar jouw passie ligt en waar jij van gaat stralen ( werk en prive)

·       Leer je dicht bij jezelf kunt blijven

·       Leer je wat jij precies nodig hebt voor een fijne balans in je leven, maar ook hoe je dit blijft

        houden.

Praktisch

Na jouw aanmelding volgt er een intakegesprek. Hierin maken we verder kennis met elkaar en bespreken waar jij nu staat, wat voor jou het meest urgent is om mee aan de slag te gaan en bepalen waar jij naar toe wilt.
Wanneer wij beide het goede gevoel hebben, een klik voelen, dan spreken af plannen een datum om van start te gaan.

Het programma bestaat uit  9 coachsessies. Deze zijn afwisselend met en zonder paardencoaching. Gedurende het programma wordt dit afgestemd op jouw wensen.

In eerste instantie zien wij elkaar 1 x per 2 weken, daarna is dit een keer in de per maand.

Extra 

Als bonus ontvang je van mij,  na elke coachsessie, een e-learning.

En hoe lijkt je dit ?

Een toekomst waarin je;

Weer in balans in je werk en leven
Je weet wat jij nodig hebt, wat jij belangrijk vindt om weer in balans te zijn.

Weer gelukkig, stralend, krachtig en energiek in het leven staat
Jij maakt bewust jouw eigen keuzes en bent in staat om je grenzen aan te geven en leeft meer in harmonie met je omgeving. Er is balans tussen geven en nemen en je zorgt beter voor jezelf. Jij voelt je gelukkig en hebt veel meer energie.

Weer echt jezelf bent
Je accepteert jezelf en jouw (hoog)sensitiviteit. Je laat jezelf zien & horen en voelt je hierbij op je gemak. Je luistert meer naar wat jij nodig hebt en maakt keuzes die bij jou en jouw leven passen.

Weer connectie voelt tussen je hoofd & hart 
Je bent je bewust van je gevoelens en emoties, kan ze plaatsen, accepteert ze en weet de scherpe kantjes ervan af te halen. Je gebruikt je gezonde verstand, vertelt eerder wat jij nodig hebt en vraagt eerder om hulp of uitleg.

Jouw intuïtie herkent en serieus neemt 
Je bent je bewust van jouw intuïtie, je vertrouwt op de signalen en neemt ze serieus.

 

Wordt je hier blij van en durf jij het aan om weer krachtig, gelukkig en stralend te zijn en om je energie weer te voelen stromen, om deze sprong te wagen? Om echte verandering aan te brengen in je leven en werk ?

 

Dan is dit programma iets voor jou. Een intensief en gaaf ontwikkelprogramma van (bijna) een jaar.
Want een blijvende verandering, kost nu eenmaal tijd en energie.

Ervaring van anderen

Nu ik het traject bij Diska afgesloten heb, voel ik me weer veel zekerder over mezelf. Ik zie mijn HSP-eigenschappen niet meer alleen als last, maar nu ook (en vooral) als kwaliteit. Dat ik weer durf te vertrouwen op mijn gevoel en veel minder ‘in mijn hoofd zit’ en daardoor dingen doe die goed zijn voor mijzelf en niet voor een ander. Ik durf veel meer stil te staan bij wat ik zelf eigenlijk voel en wil en wat goed voor mijzelf is.

Ik startte met het idee van “ Wat moet ik nu? ik kan niets anders”, wat veranderde in “Kom maar op, ik heb er zin in!” tijdens mijn sollicitatie.

Met als resultaat dat ik heb ontdekt waar ik nog meer blij van wordt, ik ben gaan solliciteren voor een opleidingsplek tot operatieassistent en dat ik ben aangenomen!

Marieke, mei 2019

Ik heb leren loslaten van bepaalde structuren en laten we wel wezen; dat is niet altijd makkelijk en daar waar het niet makkelijk voor me was, hield Diska mij een spiegel voor. Ik heb mijn kwaliteiten weer ontdekt, daar waar ik het zicht kwijt geraakt was. Ik durf weer in mijzelf en mijn kwaliteiten te geloven, en dat schrijf makkelijk weg maar daar is toch wel een weg aan vooraf gegaan. De gesprekken gaven mij vertrouwen en inzichten.

Diska is nuchter, geen poespas en kan goed doordringen tot “de kern”. Door de verschillende opdrachten, o.a.  ontspanningsoefeningen (geen tijd voor…en mijn hoofd stond er helemaal niet naar in het begin) ben ik goed op weg om goed bij mezelf te blijven. Diska weet het beste uit jezelf naar boven te halen. En dat, kan ik iedereen aanraden! Ik heb mijn energie weer gevonden en die was ik toch wel kwijt toen ik bij je aanklopte.

Ina, juni 2019

Kortom wil jij weer Jouw Krachtige Zelf zijn, Jouw unieke talent en kwaliteiten omarmen, Weten wat je ECHT wilt in jouw leven, neem dan de sprong en meldt je aan voor dit unieke programma

Na jouw aanmelding neem ik telefonisch contact met je op. Mocht je eerst meer willen weten over het programma en of dit wel wat voor jou.
Meld je dan ook aan.

Uiteraard mag je mij ook direct bellen. Dit kan op 06-34265078. Ben ik niet in de gelegenheid om jouw telefoon direct te beantwoorden, spreek dan mijn voicemail in en ik bel je z.s.m. terug.

 

Investering in jouw toekomst

In al mijn enthousiasme vergeet ik je bijna te vertellen wat jouw investering in jezelf, of van je werkgever in jou, is.
Deze is voor het Hsp-ontwikkelprogramma € 2497,- excl. btw

FAQ (Veelgestelde vragen)

Voor wie is dit programma precies

Het ontwikkelprogramma is voor (hoog)sensitieve vrouwen die toe zijn aan een volgende stap in hun leven. Er is gedurende het traject veel tijd voor ervaren. Waarbij  vertrouwen, veiligheid en vrijheid voorop staan.

Ik weet niet of ik hoogsensitief ben, kan ik dit programma dan volgen ?

Nee, dit programma is dan niet voor jou. Neem dan contact met mij op, dan kunnen we samen bespreken wat voor jou een geschikt traject is.

Ik wil het programma graag volgen, maar kom er financieel niet uit

Kosten voor coaching en training zijn aftrekbaar van de belasting. Voor particulieren verandert er in 2021 wat, maar voor bedrijven blijven de kosten aftrekbaar, mits ze relevant zijn voor hun bedrijfsvoering.

Particulier: Als er sprake is van een leertraject (je doet kennis op onder begeleiding of toezicht), kun je de kosten hiervan aftrekken van de belasting. Wel moet er voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Dit programma valt hieronder ( informeer hierna bij de belastingdienst).

Werkgever:  Het kost 400 euro per dag wanneer een werknemer verzuimt. Voor een werkgever is het dus een eenvoudig optelsommetje: beter een beetje uitgeven aan het welzijn van je mensen, dan heel veel uitgeven aan verzuim en vervanging!  De kosten van training en begeleiding zijn fiscaal aftrekbaar.

Zakelijk;  Heb je een eigen bedrijf, dan kun je scholingskosten opvoeren als bedrijfskosten. Voorwaarde is dat ze relevant zijn voor u als ondernemer. Hieronder valt coaching.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Is de investering geheel voor eigen rekening (particulier) dan bestaat deze mogelijkheid. Ik bespreek dit graag samen met jou, nadat jij je aangemeld hebt.

Ik heb een andere vraag

Staat jouw vraag hier niet bij, neem dan even contact met mij op. Tel. 06-34265078 of stuur mij een mail.

 

 

Wat anderen zeggen over mijn HSP-coaching

Jet- Hsp/paardencoaching - Tijdens het hele coachingsproces weet Diska betrokkenheid, rust en vertrouwen uit te stralen waardoor ik mijzelf kwetsbaar op heb kunnen stellen. En het proces is van jouw......dat staat bovenaan. Je hebt zelf de regie en dat is natuurlijk ook de bedoeling. De paardencoaching bij Diska heeft er voor gezorgd dat ik ten alle tijden bij mijzelf mag blijven en op mijn gevoel en intuïtie kan vertrouwen. Daarnaast heb ik hierdoor mijn passie voor paarden weer gevonden.

Jessica – HSP-traject- Ik heb een hsp-ontwikkeltraject gevolgd om meer te kunnen begrijpen van mijn eigen hoogsensitiviteit, om te kunnen loslaten, beter kunnen omgaan met de prikkels en om beter in mijn vel te komen. Het  traject heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voelde mij snel vertrouwd bij Diska, zij is een prettig persoon. Ik heb een gecombineerd traject gevolgd, waarin ook twee paardencoachsessies waren. Dit heb ik als zeer bijzonder ervaren!  Door meer bewust te worden van hoe om te gaan met alles wat er om je heen gebeurd, kan ik er ook beter mee omgaan. Een handig boekje met oefeningen zorgde voor nog meer rust. Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat een stuk beter!  Met wat ik geleerd heb, de inzichten, adviezen en tips heb ik genoeg houvast om verder te gaan.