Overleven versus Leven

Een tijd geleden kwam ze bij mij. Ze had veel stress op het werk en thuis.
Ze was aan het OVERLEVEN.

Geen nee kunnen of durven zeggen, continu over haar eigen grenzen heen gaan. Dit deed ze in haar werk, maar ook thuis. Hiermee stond ze, zoals ze zelf aangaf, in de overlevingsstand!

Ze heeft echt haar best gedaan om zich toch staande te houden in het werk, maar dit lukte haar niet en ze heeft zich ziekgemeld.
Uiteindelijk is ze zelfs gestopt met het werk.
Ze moest iets doen om weer in balans te komen.

Gelukkig had zij een werkgever die haar het beste gunde en zo kwam ze bij mij terecht.

Samen zijn we op pad gegaan. Wat maakte dat ze telkens over haar eigen grenzen heen ging en geen nee durfde te zeggen?

Je grenzen niet kunnen aangeven, is vooral iets wat je bij veel hoogsensitieve personen ziet. Zij hebben zichzelf geleerd om zich aan te passen aan de wensen van de ander en aan wat de omgeving van je vraagt.

Eigenlijk zijn zij het slachtoffer geworden van hun eigen talent; Doordat zij zich heel goed kunnen inleven in wat de ander en wat de omgeving nodig heeft, en zij zich hierin goed kunnen aanpassen, zijn zij het contact met zichzelf kwijtgeraakt. Ze leiden niet meer hun eigen leven, maar leven naar dat wat de ander van hen vraagt. Althans wat zij denken dat de omgeving van hen vraagt.

Helaas, gebeurt dit heel vaak. Vaak weet degene zelf niet dat dit te maken heeft met hooggevoelig, hoogsensitief zijn.

In het coachtraject zijn wij gaan onderzoeken wat haar kwaliteiten en werkwensen zijn. Daarnaast heeft zij haar eigen hoogsensitiviteit-handleiding leren kennen. Nu kent zij de signalen, van haar lichaam en emoties, en wanneer haar grens bereikt is. Zij durft en mag van zichzelf haar grenzen aangeven.
Zij is zich ervan bewust dat hoe zij zich voelt, niet altijd haar eigen gevoelens en emoties zijn. Maar dat deze ook van haar omgeving of van de ander kunnen zijn. Zij heeft geleerd hoe zij hier het beste mee om kan gaan.

Aan het einde van het coachtraject zit zij lekkerder in haar vel, voelt ze zich rustiger, en weet zij onderscheid te maken tussen wat bij haar hoort en bij de ander. Ze heeft weer energie en haar onrust is verdwenen. Ze voelt zich gelukkiger en blijer. Thuis straalt ze weer.
Ze is gewoon een leuker mens geworden, zoals zij zelf zegt.
En als kers op de taart heeft zij een baan gevonden. Een baan waarin ze weer plezier heeft en het vertrouwen in zichzelf heeft teruggevonden.

Zij staat weer volop in het LEVEN !!

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil jij ook weer lekkerder in je vel zitten. Voel je van harte welkom om hierover eens met mij van gedachten te wisselen.

Stuur mij dan een mail of stuur mij een whatsapp op 06-34265078.