Sta jij wel eens echt stil ?

De afgelopen periode was en is een bijzondere tijd. Er is veel anders voor mij. Al weken ben ik met mijn gezin de hele dag thuis. We werken vanuit huis, volgen les vanuit huis, maken plezier met zijn vieren, ontspannen met zijn vieren, allemaal op onze eigen manier, maar wel thuis.

Voor jou zal het ook vast anders zijn.

Misschien ben je juist heel veel op jezelf aangewezen of juist meer op elkaar.
Als hooggevoelig persoon is dit niet altijd makkelijk. Ben je veel alleen, dan is de kans heel groot dat je hoofd te veel ruimte heeft om te malen. Ben je veel samen, dan ben vast een kei in jezelf aanpassen aan de ander.

Hoe hou je dan nog ruimte voor jezelf? Om te voelen wat jij nodig hebt, waar je energie van krijgt, waar je geïnspireerd door wordt. Of je nog met de juiste dingen bezig bent.

Ook buiten is het anders. Is het je ook opgevallen dat er in de natuur ook veel veranderd, dat het anders is?

De lente is langzaam binnengeslopen, alles is volop groen aan het worden en de lucht is veel blauwer. De witte vliegtuigstrepen zie je bijna niet meer. De zon scheen de afgelopen dagen volop en de vogels laten goed van zich horen.

Loop je 's avonds buiten, dan is het zo stil! Mij doet dit denken aan vakantie, maar alleen mis ik dan nog de krekels en de warme temperatuur.

Ondanks dat alles anders is, geniet ik ook volop.
Het heeft voor mij ook iets knus. Het is ook al een tijd geleden dat wij zo lang met zijn viertjes thuis zijn.
Maar toch, ik mis mijn sociale contacten in real life, het zomaar op pad gaan ergens naar toe. Zonder dat ik hoef na te denken over het hoe en wat.

Maar deze tijd nodigt mij uit om stil te staan bij mijzelf. Hoe het mij mijzelf gaat, of ik nog het juiste pad volg. Of ik nog de dingen doe, waar ik blij van word. Voor mijzelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dit zeker doe.

Begin dit jaar kwam er een baan voor enkele dagen per week op mijn pad. Hier ben ik zo blij mee. Er zit wel een einddatum aan, maar diep in mijn hart hoop ik dat ik hiermee door mag gaan. Daarnaast ben ik de andere dagen bezig met mijn eigen bedrijf. Deze combinatie voelt op dit moment heel goed. Het geeft mij energie en plezier, ondanks dat het nu toch wat anders gaat, dan vooraf bedacht, door de coronacrisis.

Maar hoe is het met jou? Neem jij wel de tijd om echt bij jezelf stil te staan. Om te voelen hoe het echt met je is? Om te voelen of de dingen die je doet nog bij jou passen en of je hier echt nog, vanuit je hart, blij van wordt?

Doe je dit nog niet? (Je leest dit niet voor niets) neem vandaag dan die stap om hier dagelijks een paar minuten de tijd voor te nemen.
Dit kun je vrij eenvoudig doen. Bijvoorbeeld door een korte meditatie te doen, de dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent of een boek wat jou helpt om meer met jezelf in contact te komen, wat jou inspireert.

Vindt je het lastig om dit zelf te doen?

Maar misschien heb je dit al vaker geprobeerd en vindt je dit juist lastig en voelt het fijner om er, juist nu, met iemand anders over te hebben. Schroom dan niet met om iemand, waar jij je prettig bij voelt, jouw gedachten te delen.

Het helpt je vaak enorm om van gedachten wisselen, jouw gedachten te ordenen, jouw onrust weer tot rust te laten komen, jouw vertroebelde zicht weer helder te laten worden.

Mocht je nog iemand anders zoeken om je hierbij je helpen?  Ik heb hier iets moois voor je ontwikkelt, om eens echt stil te staan bij jezelf.
Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Geef jezelf een boost! Geniet van je dag.

"Het pad ontstaat door het te gaan"

💗 Diska

Wij maken gebruik van cookies!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken.

Klik op akkoord voor een volledig werkende website, of bekijk eerst de details op de detail pagina alvorens u akkoord gaat.