Verandering

Stil Moment

Helemaal alleen voor jou

Hoe lekker zou het zijn om af en toe een echt stil moment te hebben ? Niets te moeten...Alleen je te richten op jezelf ?

Wij rennen altijd zo lekker door. En in onze samenleving ligt er een enorme nadruk op denken en doen.
Maar hoe lekker is het om af en toe even helemaal niets te moeten, om helemaal stil te zijn, stil te staan en je alleen te richten op jezelf en wat er in jou omgaat ?

Misschien is een half uur mediteren iets voor jou ? of misschien toch wat te veel van het goede. Of past een half uurtje wandelen in je eentje juist bij jou ? Zo heeft ieder zijn eigen manier van rust nemen.

Maar wanneer het jou nu net niet lukt om je hoofd ( vooral voor ons denkers en doeners) leeg te maken. Dan kan juist een echt stil moment zo fijn zijn.  Je krijgt er energie van en meer rust in je hoofd. Maar hoe dan zul je jezelf afvragen ?

Hierbij een korte oefening om te genieten van een stil moment, speciaal voor jou, tijdens je volle dag, wanneer jij dit wilt en het kan op elk moment van de dag.

Probeer het maar eens:

1.       Neem een pauze voor jezelf

2.       Ga zitten of liggen op ene plek waar je goed kan ontspannen

3.       Zet de timer van je telefoon op 5 minuten

4.       Doe je ogen dicht

5.       Luister naar je ademhaling

6.       Als de tijd erop zit, blijf dan nog even zitten navoelen

7.       Ga rustig verder met je dag

8.       Hoe voelde dit ?

NB Probeer bij deze oefening niet je gedachten weg te drukken. Daar worden ze juist sterker van. Observeer en laat ze voorbij gaan.

Een fijne dag, Diska