Hoe trouw ben jij aan jezelf ?

Onlangs  kwam ik  een fantastisch filmpje van de trouw-aan-jezelf dag tegen. Ik zag (voornamelijk) vrouwen die deze dag echt aan het vieren waren. Het was een groot feest.

Vanochtend had ik een afspraak met een Tineke ( is niet haar echte naam). Zij vertelde mij haar verhaal en hoe zij eigenlijk niet meer trouw aan zichzelf kan zijn in haar huidige baan. Ook in haar banen hiervoor heeft zij nooit gekozen vanuit het trouw zijn aan zichzelf. Maar altijd maar rekening gehouden met de wensen van de ander. De banen kwamen op haar pad, met een andere reden, dan dat zij hier echt voor koos.

Zij koos voor een baan vanuit het Pipi Langkous-idee; “Ik denk dat ik het wel kan, want ik heb het nog nooit gedaan”.
In eerste instantie is hier niets mis mee. Ze dacht dat ze hiermee zichzelf uitdaagde. Net even wat moeilijker, uitdagender, uit haar comfortzone.
Maar of het nu echt uit haar comfortzone was, omdat ze het nog nooit gedaan had ? Achteraf bleek dit niet zo te zijn. Het lukte elke keer wel, maar niet op basis van talent, maar op basis van aangeleerde vaardigheden en op wilskracht. Om te laten zien, dat ze dit wel kon.
Ze had eigenlijk nooit geleerd om te voelen wat het precies met haar deed. Het was gewoon doorgaan en schouders eronder.
In de loop van de tijd kwamen er toch zaken op haar pad, welke haar meer energie kosten, dan dat het haar gaf.

Zij ontdekte dat ze het trouw zijn aan zichzelf was kwijt geraakt. Dat ze zaken vooral deed op wilskracht.

Ik kan mij nog een uitspraak herinneren van jaren geleden. Het was een van mijn laatste werkdagen bij de organisatie waar ik heel veel jaren heb gewerkt.
Een klant kwam speciaal afscheid van mij nemen en vertelde mij dat ze het zo jammer vond, dat ik daar wegging. Want ik deed mijn werk altijd zo goed.

Maar wat zij niet wist, was dat ik mij niet meer op mijn plek voelde, dat ik niet meer paste in de functie die ik daar uitoefende en de functie die het bedrijf voor mij voor ogen had, dat wat ik wilde daar niet mogelijk was, dat ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk ging. En vooral dat ik niet dat uit mijzelf haalde, wat erin zat/zit.
Ik deed dit nog omdat het nog oké was, omdat ik hier geld mee verdiende en op wilskracht!

Ik wilde juist trouw zijn aan mijzelf. Mij meer dan oké voelen, met meer dan oké dingen doen. En met het trouw zijn aan mijzelf, sta ik nu waar ik sta. Ondertussen heb ik mijzelf ook wel eens verloren, maar ik krabbelde steeds weer op en werd weer trouw aan mijzelf.

Dat is waar ik jou graag in wil helpen; Trouw worden of zijn aan Jezelf, vanuit je hart keuzes maken. Jouw talent inzetten.
Want ik ben ervan overtuigd, dat wanneer je dat doet, je tot zoveel mooie dingen in staat bent.

Wil jij ook meer vanuit je talent werken ? Gun jezelf dan het allerbeste wat er is.

Lief mens, wees trouw aan jezelf!