Yes, zomervakantie !!

Eindelijk is het zover, zomervakantie. Een periode waar bijna iedereen naar verlangt.

Zomervakantie staat vooral voor een tijd van even niet werken, mooi weer (Alhoewel we de afgelopen weken fantastisch weer hebben), van relaxen, vakantie en van samen zijn met je geliefden.

Voor mij staat het vooral voor even lekker niks hoeven, los komen van je dagelijkse ding, inspiratie opdoen, jezelf weer opladen, onthaasten en nieuwe ervaringen beleven.

Wat ik ook veel hoor is dat mensen roepen dat ze gelukkig even niet naar het werk toe moeten. Zelf prijs ik mij heel gelukkig dat ik niet (meer) denk “Gelukkig even niet naar mijn werk toe moeten”.

Misschien voelt de zomervakantie ook voor jou wel zo?
Wanneer jij jouw werk als een moetje beschouwd, kan het zijn dat jij geen voldoening vind in je werk. Maar ook dat jouw werk je veel energie kost, misschien doordat je in een open ruimte, kantoortuin, werkt. Of je bent de balans in je leven en werk kwijt geraakt. Dan kan ik mij voorstellen dat je vooral “Gelukkig even niet naar je werk moet”.

Wanneer je dit graag wilt veranderen, dan is de zomervakantie bij uitstek geschikt om hier eens rustig over na te denken.

Stel jezelf eens de vragen:
Vind ik nog voldoening in mijn werk ?
Doe ik nog de dingen die ik leuk vind ?
Waar wordt ik juist blij van ?

Best lastige vragen, maar een tijdje er even uit zijn, geeft vaak ruimte om hier juist bij stil te staan.
Wanneer je hier 3 x nee op hebt geantwoord, dan is het voor jou belangrijk om actie te ondernemen.

TIP

Plan in je vakantie momenten in om hier echt bij stil te staan.  Zo kun je de balans op maken en kijken wat je hierin wilt veranderen.
Als volgt maak je dan een plannetje voor jezelf om, dat wat jij wilt veranderen, ook echt te gaan doen. En vergeet dan niet om je hier na de vakantie echt aan te houden.

Om jouw dingen die je na de zomer anders wilt doen, niet te vergeten, ontvang je van mij hierbij een ontwikkel-doeblad waarop je jouw voornemens kunt invullen.
Want voordat je het in de gaten hebt, verdwijnen jouw voornemens onder in een la. Maar juist deze na-de-zomer-anders-doe-dingen geven je vaak veel energie en voldoening.
Om je te helpen deze anders-doe-dingen vast te houden, kun je ze het best opschrijven voor jezelf en thuis op een plek hangen, waar je jouw voornemens goed kunt zien.

Hierbij een linkje naar het Nazomerdoedingen  
waarin je jouw anders-doe-dingen voor na de zomer kunt opschrijven.

De komende weken ga ik ook heerlijk vakantie vieren.
Mijzelf weer opladen, inspiratie opdoen, balans op maken, lekker lezen, nieuwe dingen ontdekken, lekker niksen, lekker eten, maar vooral genieten van wat de dag brengt, zodat ik vanaf 20 augustus weer opgeladen, geïnspireerd en vol energie weer aan de slag kan. Jou weer kan inspireren !

Heb jij nu al het gevoel dat je nu al weet dat je meer werk wilt maken van jouw-na-de-zomer-anders-doe-dingen. Geef je dan vast op voor de workshop op 28 september.
Meer info ? Lees dan verder op www.diskahuizing.nl/stilstaan-bij-jezelf

Ik wens jou een hele fijne zomer !!